Creepy, mindfck but absolutely amazaing!

Hello! Who's a potterhead?! Raise up your hand pls! Yay! We are on the same track! Weehe!  Creepy, mindfck bla bla bla. Have you ever wonder how the hell JK Rowling develop the storyline? I'm a trully potterhead. Yeah. Since i was kid. Okay lets think. Kita go through one by one.

We start from Harry Potter and the Philosopher Stone.At first kau boleh predict belakang kepala Quirell tu ada Voldemort? Hahaha. At first aku ingat Snape yang buat Harry. Well at least Hermione pun think the same thing. That is why di bakar baju Snape. Lulz! Ouh cite pasal bakar. Have you ever think psl Quidditch. Until now aku tak boleh brain how JKR boleh dapat idea untuk cipta permainan mcm tu. 

Next is Harry Potter and the Chamber of Secret. Yang ni aku amaze kat issue parseltongue. Hehehe. What is parseltongue? It is snake language. Bahasa ular beb! Kau penah terpikir kuasa2 macam tu? hahaha. Basilisk tu normal la bcs it is just a snake. Sama macam kau tengok anaconda. Yet aku paling amaze dengan idea Horcrux tu. Yeah yang ni start from Half Blood Prince until The Deathly Hollow. 

Horcrux. What is Horcrux? Benda ni kira kau masukkan jiwa kau dalam sesuatu benda. Even if kau dibunuh, you wont die. Why? Sebab separuh lagi jiwa kau ada kat tempat lain. That is what Voldemort did. 7 Horcrux. Dia divide 7 jiwa dia. Amazing kan?! One of the horcrux dia is a snake! 

For me JKR punya imagination beyond our expectation. Cemana dia oleh dapat idea wujudnya binatang mcm Buckbeak, kuda yang tarik pedati, dementor, Aragog, Tonks, terms like mudblood, muggle etc. The creepy part bila they elaborate about their wand. Haaa. Yang ni kalau nak tau sila google la.  Ada around 10 or myb more (Dumbledore, Snape, Harry, Hermione, Ron, Draco, Lucius, Nacissa, Bellatrix, Sirius, Voldemort etc) 

So yeah. It is creepy, mindfuck but so fuckin amazing!

I need a short vacay asap!

Since few days ago aku bebetul nak pegi holiday next month. Next month kan ada cuti CNY. So aku ingat nak g holiday. Dalam negara okay, luar negara pun okay sebab aku punya passport hidup lagi. At first aku nk pegi Langkawi but bcs few reason tak jadi. Then changed to Perhentian also tak jadi. Lastly aku decided nk pegi Tanah Aina kat Raub. Unfortunately, pun macam tak jadi sbb takde sapa nak pegi dengan aku. 

Okay ni bukan sebab aku mengada ngada ke apa tak boleh pegi sorang2 and definately i can lah. Tak ada issue pun. In fact selama ni memang aku travel sorang2 pun even kat overseas. Aku boleh je pusing Amsterdam sorang2. Takde hal la. Tapi bosan la. Kau tengok view, view tengok kau, looking at others pastu meratap sayu dalam hati sorang2. Hahahaha. 

Nvm la Nas. Kau pegi jela sorang2 kau. Kau duduk Tube kat Banting tu pun okay. I just need beach or hutan. Tanah Aina and Tube Banting tu both in hutan. Nak pegi Perhentian or Redang tapi takut rush time. Dulu aku pegi Perhentian sebab koyak putus cinta. Pegi sana sekadar nangis tepi pantai, tengok sunrise, nangis, jalan tepi pantai, nangis, termenung, nangis, tgk sunset, nangis. Basically aku menangis non stop 3 hari kat Perhentian tu. So konon this time nk pegi dengan hati yang sihat and nak have fun la. Tapi tu laaa. Perhentian mana bukak awal tahun. Hahaha. 

Its okay laa. Kita pegi Tube Banting tu je la Nas. Kau pun macam perlukan ketenangan je kan few month ni banyak sangat benda dalam kepala hotak and hati kau tu. Get some rest. Lupakan semua benda. Tapi jangan lupa bulan 3 sekolah ada sukan. Hahahaha. Ouh myb i should go during school holiday masa bulan 3 tu? Cuti seminggu kan. Hahaha. 

So........ ayuh survey!

Stigma

Who's truly Meleis raise up your hand pls! Please read this if you're pure 'meleis'. Stigma masyarakat ni lagi menakutkan dari api neraka sebenarnya. 

Why i said like this? Tepuk dahi tanya mulut kawan kau. Lulz. Okay. Take out the hijab bcs of what ppl say, be a prostitute because of what ppl say, jadi trans pun sbb orang kata bla bla bla. Orang lagi takut dengan stigma masyarakat berbanding api neraka. So betul lakan aku kata stigma ni lagi menakutkan dari api neraka. Haaaa.

Basically semua sebab apa orang kata. Stigma masyarakat. Sebab tu some of rape victims afraid to make a police report bcs there are some makciks might say 'ha tu la liar sangat ikut jantan mana tak kena tebuk!". Idk what to say to this kind of ppl. In their point of view budak tu jahat sebab tu jadi macam tu. Bila dah jadi macam tu, siapa yang malu? Tell me. Siapa yang malu? Yes! Ofc family yang menanggung malu. Dah la kena rogol, mulut jiran2 macam tu. Dah bunuh diri ke neraka pula. Sebab tu la mostly takut nak buat report. 

Stigma masyarakat ni sangat dasyat. It is the main influence! Aku tak boleh ubah benda mak cik tu. Aku tak boleh ubah view kau. The only thing is tuan badan yang kena aware issue ini. Jangan jadi judgemental. Jangan prejudice. 

Akhir kata, aku tak boleh ubah kau, kau tak boleh ubah dia so ubah la diri masing2. Thank you.